Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی لرستان با تاکید بر لزوم شناسایی نگاه جامع‌نگری در آثار ادبیات و عرفانی، اظهار کرد: برخلاف عرفان سنتی که انزواطلبی را القاع می‌کند، عرفان مولانا مشارکت در عرصه اجتماع را توصیه می‌کند و یکی از ویژگی‌هایی که در عرفان مولانا وجود دارد بحث جامعه‌محور بودن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علی فتح‌الهی امروز، هشتم مهر در کارگاه چگونگی مهارت‎های اجتماعی از دیدگاه مولانا که به‌مناسبت روز بزرگداشت مولانا شاعر برجسته ایرانی‌تبار پارسی‌گوی از سوی انجمن ادبی قلم سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، با تاکید بر لزوم شناسایی نگاه جامعه‌نگری در آثار ادبیات و عرفانی، اظهار کرد: در مناظره «مرغ با صیاد» مثنوی‌معنوی نگرش جامعه‌نگرانه مولوی را به‌وضوح می‌بینیم چراکه این مناظره به بیان پیامدهای مثبت اجتماعی و حضور مردم در اجتماع پرداخته است.

وی با بیان اینکه برخلاف عرفان سنتی که انزواطلبی را القاع می‌کند، عرفان مولانا مشارکت در عرصه اجتماع را توصیه می‌کند، افزود: یکی از ویژگی‌هایی که در عرفان مولانا وجود دارد بحث جامعه‌محور بودن است.

این مدرس دانشگاه آزاد لرستان به نگاه کوچه و بازاری مولانا اشاره کرد و ادامه داد: با بررسی اشعار مولانا متوجه می‌شویم که این شاعر از اندیشه‌های بزرگان و از مبانی دینی و قرآنی تاثیر ات جدی و عمیقی پذیرفته است.

فتح‌الهی با بیان اینکه ادبیات و شعر یکی از ابزارهای برقراری ارتباط اجتماعی است، از افسردگی به‌عنوان یکی‌از بیماری‌های کشنده یاد کرد و گفت: افسردگی ناشی از نداشتن مهارت زیست زندگی جمعی است و متاسفانه در مدارس و دانشگاه‌های ما به این موضوع پرداخته نشده و نیاز است مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل شود.

وی با تاکید بر مدیریت زبان و اینکه بعضی اوقات یک سخن باعث از هم پاشیدن یک زندگی می‌شود و مولانا نیز در مثنوی معنوی به اهمیت سخن سنجیده اشاره کرده است، افزود: از دیدگاه مولانا سخن وقتی تاثیرگذار خواهد بود باید صادقانه باشد، دلپذیر باشد از تکبر و خودبینی و مقلدانه بودن به دور باشد.

فتح‌الهی با بیان اینکه از نگاه مولانا در کلام باید صبورانه و با اشتیاق سخن بگوییم و سخن ما طلبکارانه و آمرانه نباشد و گوینده کلام باید از مقبولیت اجتماعی برخوردار باشد، اظهار کرد: اشتیاق شنوندگان هم برای مؤثر بودن سخن ما نقش مهمی دارد.

این مدرس عرفان و ادبیات عرب با بیان اینکه مولانا مهارت سکوت در مقابل آدم‌های نادان را به ما توصیه می‌کند، افزود: نرمش و نیکویی کلام بسیار مهم است و در قرآن کریم نیز به این مهم اشاره شده است.

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد لرستان با بیان اینکه دل و عقل ما باید زبان ما را مدیریت کند که در حکایت «طوطی و بازرگان» مثنوی‌معنوی نیز به این موضوع اشاره شده است، به تاکید مولانا بر اهمیت خویشتن‌داری در سخن اشاره کرد و گفت: مولانا تاکید دارد علاوه‌بر اینکه ما باید سخنگوی خوبی باشیم باید شنونده خوبی هم برای دیگران باشیم چرا که از نگاه مولانا گوش دادن به حرف دیگران یک هنر است.

وی در خاتمه با اشاره به برخی از اشعار مولانا در رابطه با اهمیت سخن و اهمیت گوش دادن، اظهار کرد: ارتباط غیر کلامی نیز ویژگی‌هایی دارد که مهمترین آن خوش‌رویی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه آزاد لرستان مولوی قرآن کریم عرفان مولانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۲۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است

حجت‌الاسلام شمسی گفت: شهید مطهری الگویی ارزشمند در جامعه خصوصا برای دانشجویان است که رهنمود‌های زیادی در زمینه اخلاق اسلامی دارد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حشمت الله شمسی مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان کرمان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره علامه متفکر و دانشمند مجاهد شهید مرتضی مطهری و پاسداشت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه پاسداران گفت: یکی از مأموریت‌های مهم که رهبر معظم انقلاب در این عرصه جنگ ترکیب و شناختی برای ما مشخص نموده اند جهاد تبیین است که نمونه بارز و مصداق برجسته جهادگر تبیین علامه شهید مطهری بود.

وی با اشاره به این که آثار، کتب و بیانات شهید مطهری بدون استثنا مورد تأیید امامین انقلاب بوده و هست بیان کرد: شهید مطهری همانند یک طبیب دلسوز ابتدا مشکلات؛ نیاز‌ها و معضلات جامعه را احصا و آسیب شناسی می‌کرد سپس نسخه متناسب با آن ارائه می‌داد.

او با توجه به حساسیت و اهمیت نیاز جامعه امروز؛ به ویژگی‌های جهاد تبیین و ملزومات آن پرداخت و عنوان کرد: همه این ملزومات در بیانات و آثار شهید مطهری به وضوح دیده می‌شود که شایسته است جهادگران تبیین؛ با مطالعه آثار این شهید عزیز با منطق و محتوای قوی با جنگ ترکیبی و شناختی مقابله کنند.

حجت الاسلام شمسی موضوع شناسی، مخاطب شناسی، استفاده از روش‌های نوین، گفتمان سازی، امیدآفرینی، شبهه زدایی و استفاده از منظومه فکری امامین انقلاب را ملزومات جهاد تبیین برشمردند و گفت: این موضوعات در کلام و آثار شهید مطهری موج می‌زند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بسیج دانشجویی استان کرمان، افزود: شهید مطهری الگویی ارزشمند در جامعه خصوصا برای دانشجویان است که رهنمود‌های زیادی در زمینه اخلاق اسلامی دارد.

وی اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی بالاترین جایگاه برای عرصه علم و تربیت در نظر گرفته شده است و این مهم بیانگر اوج توجه دین مبین اسلام به علم است.

حجت الاسلام شمسی، مبانی فکری شهید مطهری را جزو عناصر پایه نظام اسلامی برشمرد و افزود: این شهید والامقام نماد یک انسان دارای هدف اصیل و سیر و سلوک معنوی بود و به حق این عارف بزرگ از بزرگ‌ترین سازندگان بنای فکری انقلاب اسلامی است.

وی اظهارداشت: استاد شهید مطهری در عرصه تعلیم و تربیت کتاب‌های زیادی به رشته تحریر در آورده است و از این رو دانش و منش اخلاقی وی باید الگویی مهم برای جوانان باشد.

مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در بسیج دانشجویی استان کرمان، نقش هادیان و مربیان عقیدتی را در ترویج فرهنگ ناب اسلامی بسیار مهم دانست و گفت: امروز دشمن به دنبال از بین بردن عقاید فرهنگی نسل جوان است و تنها راهکار اصولی برای مقابله با این ترفند دشمنان، روشنگری نسل جوان جامعه است.

دیگر خبرها

  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است
  • تحولات جامعه به دست معلمان رقم می‌خورد
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی