Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده جوان گفت: خلق داستان‌هایی در فضای انقلاب و دفاع مقدس و داستان‌های متعهد هم نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی بود.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، جریانی به نام ادبیات انقلاب به وجود آمد که این ادبیات متاثر از حال و هوای روزهای انقلاب و دوران ۸ سال دفاع مقدس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم زمان با تحولات سریع جامعه در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی داستان و شعر فارسی هم دچار تغییر و تحول می‌شد و نام‌ها و آثار جدید با مضامینی برآمده از دل انقلاب اسلامی پدید آمد. به مناسبت فرا رسیدن دهه مبارک فجر در پرونده «انقلاب در ادبیات و شعر» بنا داریم، تغییر و تحولاتی که پیروزی انقلاب بر جریان ادبی کشور داشته و همچنین انقلاب اسلامی را در آیینه ادبیات و شعر ایران و زبان فارسی بررسی کنیم.

سارا عرفانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، گفت: من آدم عملگرایی هستم و خیلی موافق بحث‌های نظری نیستم. به نظرم امروز باید بیشتر به این بپردازیم که ما باید در حوزه ادبیات چه کار کنیم؟ الان وظیفه نویسنده ایرانی چیست و چه کارهایی در توانش است که باید انجام دهد؟

وی با بیان این نکته که پیروزی انقلاب قطعاً بر ادبیات ما تأثیر گذاشته و فضای ادبیات ما را از مسیر داستان‌هایی که قبل از انقلاب داشتیم تغییر داد، ابراز کرد: ادبیات از جهت تکنیکی خیلی قوی‌تر شد، کارهای خیلی بهتری بعد از انقلاب نوشته شد. جریانی به نام ادبیات دینی که قبل از انقلاب اصلاً نداشتیم آغاز شد. خلق داستان‌هایی در فضای انقلاب و دفاع مقدس و داستان‌های متعهد هم نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی بود.

نویسنده کتاب پنجشنبه فیروزه‌ای با اشاره به اینکه زحمات نویسندگان بعد از انقلاب را نمی‌شود نادیده گرفت اما هنوز جای کار بیشتر وجود دارد، عنوان کرد: باید کارهای بهتر و تاثیرگذاری انجام شود. چند سالی است من این نگاه را دارم که باید داستان‌های قوی با رویکرد جهانی نوشته شود. یعنی ما باید بتوانیم در فضای داستان و ادبیات داستانی، آثار جهانی بنویسم و فرهنگ و نگاه خودمان را در قالب داستان بتوانیم به مخاطب جهانی عرضه کنیم.

عرفانی اظهار کرد: برخی مواقع داستان‌هایی می‌نویسم که حتی غیرهم‌فکرهای خودمان هم حاضر نمی‌شوند بخوانند و این یک نقطه ضعف است. رمان‌هایی که در فضای متعهد و ارزشی نوشته می‌شوند به نظر من یک هنر جدی‌شان باید این باشد که افرادی که خارج از این فضا هستند به خواندن این داستان‌ها اقبال نشان دهند تا اصلاً آن حرف بتواند تأثیرگذار باشد. فقط برای یک محدوده، یک مخاطب محدود و بسته‌ای که هم‌فکر خودمان هستند داستان ننویسیم.

وی درباره فضای آموزش نویسندگی به وجود آمده پس از انقلاب اسلامی نیز گفت: حوزه‌های هنری استان‌ها و یک‌سری ارگان‌ها دارند یک‌سری فعالیت‌هایی می‌کنند. کارهای خوبی شده ولی بخواهیم عملیاتی نگاه کنیم، خیلی بیشتر از کاری که انجام شده و چندین برابرش باید کار انجام دهیم، هم از نظر نوشتن، هم از نظر کارگاه‌ها و کلاس‌هایی که می‌توان برگزار کرد، هنوز خیلی جای کار وجود دارد.

این نویسنده جوان با بیان اینکه ارگان‌های و سازمان‌های مربوطه در این زمینه کم‌کاری می‌کنند و یک‌مقدار در این زمینه ضعف داریم و معدود اتفاقات خوب در ادبیات هم کارهای فردی هستند، تصریح کرد: نویسنده‌ها در رابطه با نوشتن هر کدام دارند کار و وظیفه خودشان را انجام می‌دهند. ولی به نظرم بعضی کارها، یک‌سری متولی‌های بزرگ و حمایت‌های ویژه می‌خواهد؛ مثلاً کتاب «جنگ و صلح» یک اثر سفارشی بوده اما به یکی از بزرگ‌ترین آثار روسیه تبدیل شد. اما متأسفانه کتاب‌های سفارشی‌مان معمولاً کتاب‌های ضعیفی می‌شوند که اصلاً مخاطب معمولی رغبتی برای مطالعه آنها ندارند.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: ادبیات داستانی سارا عرفانی انقلاب در ادبیات و شعر پیروزی انقلاب اسلامی داستان هایی داستان ها دفاع مقدس یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۴۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر

هنرنمایی جدید معماران ایرانی در حرم امام حسین(ع)، شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران، توضیحاتی درباره آسیب‌دیدگی عوامل «نون خ»، فراخوان جایزه جهانی کتاب سال، یادی از رضا سیدحسینی در سالروز نبودنش،سرگذشت نخستین بازیگر زنِ سینمای ایران و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

کدام مداحان و سخنرانان به حج تمتع ۱۴۰۳ اعزام می‌شوند؟

۵ نفر از مداحان و ۳ نفر از سخنرانان کشور امسال توفیق دارند تا برای اجرای مراسم‌های دینی راهی حج تمتع شوند.

هنرنمایی جدید معماران ایرانی در حرم امام حسین(ع)

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از ساخت چهار شبستان جدید در طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) خبر داد.

رکورد ۲۴ ساله حج می‌شکند؟

شمار زائران حج در ۲۴ سال اخیر فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه کرده و در سال ۲۰۱۲ بالاترین رکورد و در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد کمترین حضور زائران از سراسر جهان بوده است.

عربستان ۳۲۰ هزار اتاق هتل می‌سازد

عربستان سعودی در حال برنامه‌ریزی برای تقویت صنعت مهمان‌نوازی خود با ساخت ۳۲۰ هزار اتاق هتل جدید تا سال ۲۰۳۰ است.

این استقبال کم برای چیست؟

سال گذشته از ۱۲۶ بنای تاریخی که برای مرمت و احیا به مزایده گذاشته شد، حدود ۴۶ بنا به سرمایه‌گذاران خصوصی واگذار شد. امسال قرار است ۱۰۰ بنای تاریخی بار دیگر به مزایده برود. سطح پایین مشارکت مردم در نگهداری و زنده‌سازی بناهای تاریخی همواره محل بحث بوده است، ‌اما دلیل آن چیست؟

شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران

ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین‌المللی به ایران و تردد در داخل مرزهای کشورمان، با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و پلیس راهور فراجا، بلامانع اعلام شد.

به‌جای پادزهر فرهنگی، سم تولید می‌کنند!

یک منتقد درباره‌ وضعیت آثار شبکه نمایش خانگی معتقد است: با وضعیت نابسامانی در عرصه شبکه نمایش خانگی مواجهیم. از آنجا که دچار تشتت در مدیریت و تصمیم‌گیری‌های نظارتی مختلف از جمله مرحله پسینی و پیشینی هستیم، همه چیز در تولید محتوا شلم‌شوربا شده است؛ به طوری‌که اغلب پلتفرم‌ها به جای تولید پادزهر فرهنگی و هنری، به ارائه سم اجتماعی به مصرف‌کننده‌ها مبادرت می‌کنند.

توضیحاتی درباره آسیب‌دیدگی عوامل «نون خ»

مهدی فرجی تهیه‌کننده سریال «نون خ» راضی است که اجازه داده‌اند در این مجموعه به قصه کولبرها بپردازند. او در عین حال می‌گوید: در این سریال به ۲ خط قرمز ـ یکی مسائل دینی و دیگری قومیتی ـ در عین حال که مراقبت کردیم، پرداختیم.

جایزه جهانی کتاب سال فراخوان داد

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.

یادمانی برای خواننده اثر ماندگار «بهار دلنشین»

یادمان زنده‌یاد غلامحسین بنان به مناسبت زادروز او پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) با عنوان «طنین بال قو» و در قالب بیستمین شب موسیقی ارسباران برگزار می‌شود.

اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار

دهم اردیبهشت‌ماه سالروز درگذشت بازیگری است که نه تنها به عنوان نخستین هنرپیشه زن ایرانی شناخته می‌شود بلکه از منظری دیگر او را اولین قربانی در ناتوانیِ بومی کردنِ تفکر مدرن در سینمای ایران می‌دانند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 

در زمان گرفتاری‌ها چه آیه‌ای از قرآن را بخوانیم؟

یادی از رضا سیدحسینی در سالروز نبودنش

معلمی که هرگز به دانشجویانش دروغ نمی‌گوید

ماجرای نام‌گذاری عملیات بیت‌المقدس چه بود؟

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • شورا‌ها نتیجه انقلاب‌اسلامی برای خدمت به مردم هستند