Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@21:35:57 GMT

اندیشه های عطار نیازمند تحلیل های علمی است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۲۴۳۸۶

اندیشه های عطار نیازمند تحلیل های علمی است

تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان، نقش عطار نیشابوری را در ماندگاری زبان فارسی مهم دانست و بر ضرورت تحلیل اندیشه های علمی این عارف نامی تاکید کرد.

سید علی اصغر میرباقری فرد روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: بی تردید عطار از سرآمدان ادبیات عرفانی است که به همراه سنایی و مولانا سه قله بزرگ این ادبیات به شمار می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه این سه عارف دارای مشترکات و تمایزهایی با یکدیگر هستند، ادامه داد: این افراد در کنار هم توانسته اند، زبان فارسی را در گستره ادبیات، برپایه مفاهیم عرفانی به حدی از اعتلا نزدیک کرده و باعث رونق ویژه زبان فارسی شوند.
این استاد دانشگاه درباره نیاز جامعه امروز به افکار و اندیشه های عطار نیشابوری ادامه داد: عطار از جمله سرمایه های فرهنگی، علمی و ادبی ایران است که می توان از این سرمایه با برنامه ریزی صحیح و غنی در جهت اعتلای فرهنگی جامعه بهره مند شد.
میرباقری فرد اضافه کرد: به امثال عطار، مولانا، حافظ و شخصیت های بزرگ فرهنگی، ادبی و عرفانی کشور نیاز جدی است مشروط بر اینکه افکار و اندیشه های آنها را در حد فهم مخاطبان و متناسب با نیاز آنها ارائه کنیم.
به گفته وی، عطار از جمله شاعران عارف با منش عرفانی خاص است که توانسته علاوه بر رونق و ترویج زبان فارسی، در حوزه ادبیات شگردهای ادبی تازه ای را به نمایش گذارد و آثار خود را از جهت محتوایی، سرشار از مضامین بلند عرفانی کند.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان گفت: باید با تحلیل اندیشه های عطار، مشترکات و تفاوت های وی با عارفان قبل و بعد از وی را تبیین کنیم هرچند تحقیقات ارزشمندی در باب آرا و افکار این عارف بنام صورت گرفته است.
فراهنگ**1540**1880

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ادبيات ميرباقري عطار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۴۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوش در فلک‌الافلاک / سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان امشب در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان کاوش‌های جدید در تپه قلعه فلک‌الافلاک، گفت: این کاوش‌ها نخستین لایه‌نگاری به روش نوین، علمی و هدفمند در این قلعه است.

او اضافه کرد: با کاوش‌های جدید در لرستان سکونت انسان قبل از عصر مفرغ در تپۀ فلک‌الافلاک تأیید شد و قدمت این تپه به ۴۵۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان بیان کرد: عرصه‌ای به‌طول ۲۵ متر و عرض دو متر در کاوش‌های اخیر تپۀ فلک‌الافلاک مورد بررسی قرار گرفت و بقایای سکونت انسان در چندین دوره تاریخی کشف شد.

حسن‌پور اعلام کرد: پروندۀ قلعه فلک‌الافلاک و دره خرم‌آباد برای ثبت جهانی به‌عنوان سهمیه ۲۰۲۴ ایران به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، ارسال شده‌است.

او خاطرنشان کرد: کاوش هدفمند و علمی با شناخت لایه‌های دقیق باستان‌شناسی برای پیوست تاریخی و علمی پروندۀ ثبت جهانی فلک‌الافلاک بسیار حائز اهمیت است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • عارف: باید مسئولانه در صحنه حضور داشت
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • بررسی اندیشه های فلسفی شهید مطهری در برنامه رادیویی سوفیا
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • کاوش در فلک‌الافلاک / سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد