Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مولانا شاعر بزرگ ايران زمين است که نام اين ديار کهن را در جهان پرآوازه ساخت. اين عارف تصويري بي بديل از عشق به پروردگار را براي انسان نمايان ساخت و به او قدرت نگرشي متفاوت از زاويه هاي پنهان زندگي بخشيد.

جلال‌الدين محمد بلخي شاعر، عارف و انديشمند ايراني در 6 ربيع الاول 604 هجري قمري در بلخ ديده به جهان گشود و تحت تاثير علم و نبوغ پدر خويش به اندوخته هاي ارزشمندي از شعر و ادب پارسي دست يافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مولانا در حدود 40 سالگي در گرو آشنايي با شمس تبريزي به درجه والايي از عرفان، خود شناسي و خداشناسي رسيد و متحول شد. اين مهم، مسير زندگي اين شاعر بزرگ را دگرگون ساخت و او با عرفان و معنويت پيوند عميقي بخشيد.
پس از آن مولانا به نگارش اثر جاودان «مثنوي معنوي» همت گماشت. همچنين از اين شاعر آثار مهم ديگري همچون «فيه ما فيه، غزليات شمس، رباعيات، مکاتيب و مجالس سبعه» به يادگار مانده که هر کدام حاوي نکته ها و آموزه هاي گرانقدري است.
تبيين عواطف آدمي، انسان محوري و چگونگي ارتباط با پروردگار و جهان اطراف از جمله انديشه هاي ناب اين عارف توانمند به شمار مي رود. وي در اثرهايش از سبک بينابين بهره مي برد که تا اندازه اي ويژگي سبک خراساني و فني را در بردارد. اثرهاي او شامل واژه ها، جمله ها و جهان بيني خاصي است.
سرانجام مولانا شاعر و عارف بنام ايران زمين در پنجم جمادي الاخر 672 هجري قمري در 68 سالگي ديده از جهان فروبست.
پژوهشگر گروه اطلاع رساني ايرنا به مناسبت بزرگداشت مولانا با «اسماعيل آذر» استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه ادبيات و «حجت الله ايوبي» مدير عامل بنياد شمس و مولانا و عضو هيات علمي دانشگاه تهران به گفت وگو پرداخته است.
***ايرنا: تاثير انديشه مولانا در تعالي انسان را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
**اسماعيل آذر: انديشه مولانا سبب شد تا وي به شخصيتي اثرگذار با جاذبه هاي خاص تبديل شود. بايد کوشيد تا تفکر و انديشه هاي اين عارف را بيشتر باز شناخت و با زواياي گوناگون آن آشنا شد. مولانا با فراست و استعداد والاي خويش توانست براي يکي از بزرگترين مشکل انسان يعني محدوديت بشر راه حلي بيابد و او را از سردرگمي برهاند. او دريافت که براي رسيدن به نامحدود بايد با ذات احديت پيوند خورد و اينگونه از ناتواني و سرگشتگي نجات يافت. اين عارف انسان را يک قطره مي دانست که با رسيدن به درياي بيکران الهي سيراب خواهد شد.
***ايرنا: بزرگترين ويژگي انديشه مولانا چيست و او چگونه به اين جايگاه دست يافت؟
**اسماعيل آذر: برجسته ترين ويژگي فکري مولانا اين است که انسان را عاشق خدا مي کند. بشر امروزي فشارهاي مختلفي را تاب مي آورد و فرصت انديشيدن ندارد. در حالي که در قرآن کريم بارها بر تفکر و انديشه تاکيد شده است، در واقع انسان در ديناي کنوني آزاد نيست و بندهاي متعددي همچون مدرنيته و نوگرايي او را احاطه کرده و با وجود پيشرفت هاي بسيار اما از هر زمان ديگر ناتوان تر شده است. به گفته مولانا: «جان همه روز از لگد کوب خيال، وز زيان و سود وز خوف زوال، نه صفا مي ماندش نه لطف و فر، نه به سوي آسمان راه سفر»، اين بندها ذهن فرد را از پرواز باز مي دارد و به عنوان يک سد، معبر گذرگاه انديشه مي شود.
اين عارف بزرگ در جاي ديگري مي گويد؛ «من ز اين زندگي يک نَهَج آزرده شدم، قند اگر هست نخواهم که مکرر گذرد»، اين تکرار هر روزه انسان را خسته و عصبي مي کند. در اين ميان مولانا به انساني که قادر نيست بر مشکل هاي خود فايق آيد، راهي را نشان مي دهد و مي گويد: «راه لذت از درون دان نه ز برون، ابلهي دان جستن از قصر و حُصون، آن يکي در کنج زندان مست و شاد، وان دگر در کاخ، ترش و بي مراد»، او به بشر مي آموزد اين که راه لذت با عشق ورزيدن به خدا فراهم مي شود.
***ايرنا: ميراث مولانا براي انسان چه بوده که سبب محبوبيت وي در ميان همگان شده است؟
**اسماعيل آذر: مولانا يکي از عجايب خلقت به شمار مي رود که راه هاي غلبه بر مشکل هاي بشر را فراروي او قرار داد. انسان با تفکر به شيوه اين عارف مي تواند آرام شود. مولانا معتقد است هرجايي که خدا نباشد غم، جهل و آزار راه پيدا مي کند، انساني که دلش سرشار از ياد پروردگار باشد، به دور از هر گونه ناکامي خواهد بود زيرا انسان تا به يکتاي بي همتا متکي نباشد نمي تواند راه آسايش را پيدا کند و اين مهم گرانبهاترين ميراث به جا مانده از او محسوب مي شود. در واقع عصاره تفکر مولانا براي انسان اين است که نه از راه زبان بلکه از راه دل به نامحدود مي توان پيوند خورد.
در ادامه «حجت الله ايوبي» مدير عامل بنياد شمس و مولانا و عضو هيات علمي دانشگاه تهران در ارتباط با اينکه مولانا به چه شکل انسان را براي رهايي از مشکل هاي خويش ياري مي رساند، گفت: انديشه اين عارف براي جهان اطراف انسان، يک راه حل است، پرداختن به مولانا تنها يک بازگشت به گذشته و غرق شدن در عالم معنويت نيست، بلکه مثنوي معنوي کتاب ارزشمند و برجسته وي حتي در جهان غرب نيز به عنوان راه حلي براي نجات بشر و آناني که در ماديات غرق شده اند، شناخته شده است. مولانا برخلاف برداشت هاي نادرستي که از وي مي شود عرفان مبتني بر دين دارد و يک انسان شريعت مدار به شمار مي رود. مي توان با مثنوي مولانا مردم را به اسلام فرا خواند و ذهن دنيا را نسبت به اين دين الهي آرام ساخت و حقيقت آن را درک کرد.
***ايرنا: چگونه مي توان در ارتباط با ديدار شمس و مولانا سخن گفت و به تاثير شمس بر اين شاعر پي برد؟
**ايوبي: زندگي فقيهي همچون مولانا ناگهان در رويارويي با شمس تغيير مي کند. اين ديدار در روحيه او تاثير فراواني گذاشت و سبب تحول اساسي در وي شد که اين موضوع از اسرار اين ديدار است. پس از آن شعرهاي مولانا بسيار پر محتوا و شنيدني شد.
***ايرنا: بنياد شمس و مولانا در زمينه معرفي اين 2 شخصيت برجسته ايران به مردم جهان تا چه اندازه موفق بوده است؟
**ايوبي: مولانا به لحاظ تاثيرگذاري بر انديشه افراد از معدود شاعراني به شمار مي رود که با وجود پيچيدگي هاي شاعرانه اش همواره طرفداران خود را در ميان جهانيان داشته و اينک آرامگاه مولانا در قونيه ميزبان دوستداران اين شاعر است، همچنين بايد کوشيد تا آرامگاه شمس در خوي نيز احيا و بازسازي شود. همانطور که با برگزاري همايش و سخنراني افراد سرشناس اين مکان براي مردم شناخته شد. در بنياد شمس براي ترجمه مثنوي به عنوان حماسي ترين کتاب مثنوي جهان به زبان هاي ترجمه نشده، تلاش هاي فراواني انجام شد. هدف اين است تا ترجمه مثنوي به زبان هايي که هيچ آشنايي با آنان ندارند، انجام پذيرد.
*گروه اطلاع رساني
خبرنگار: عشرت کراري**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**ع ک**2002**9131
ايرنا پژوهش، کانالي براي انعکاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشي ايران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شويد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۰۰۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالهان اوعلو: از هیچ کس الهام نگرفتم؛ پیرلو مانند من دفاع نمی کرد

هاکان چالهان اوعلو برخلاف گفته های گذشته اش گفت از هیچ کس الهام نمی گیرد و فقط از خودش یاد گرفته است. 

هاکان چالهان اوعلو در این فصل یکی از مهره های کلیدی اینتر در راه کسب اسکودتو بود. او فصل گذشته پس از مدت ها بازی در پست هافبک باکس تو باکس، توسط سیمونه اینزاگی به عنوان هافبک رجیستا به کار گرفته شد و درخشش بسیار بیشتری از خود نشان داد تا حدی که مارسلو بروزوویچ جای ثابت خود را از دست داده بود. 

به گزارش Goal Italia هاکان چالهان اوعلو در پاسخ به این سوال که در پست جدیدش از کسی الهام گرفته یا خیر، گفت:

نه من فقط از خودم یاد گرفتم. 

هافبک اینتر ادامه داد:

طبیعی است که الگوهایی دارم. بازی بازیکنانی مانند پیرلو را تماشا می کنم اما پیرلو مثل من دفاع نمی کرد. بنابراین شاید برای آن از جرارد، لمپارد یا ژابی آلونسو الهام بگیرم. از هر کسی چیزی دریافت کردم اما من فقط می خواهم خودم باشم. 

این صحبت های چالهان اوعلو کاملا با گفته های پیشین خودش متفاوت بود. او قبلا در مورد پیرلو گفته بود:

الگوی من، به خوبی او را می شناسم. سبک بازی و آرامش او در زمین را دوست داشتم. او هیچ استرسی در زمین نداشت. پنالتی او مقابل جو هارت در یورو 2012 را به خوبی به یاد دارم. او الگوی من است؛ شماره یک! 

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز
  • چالهان اوعلو: از هیچ کس الهام نگرفتم؛ پیرلو مانند من دفاع نمی کرد
  • عارف: باید مسئولانه در صحنه حضور داشت
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • نقد فیلم مست عشق + خلاصه، بازیگران و مدت زمان
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است